Aktuell och praktisk information

Barnets vistelsetid på förskolan är under den tid när du som vårdnadshavare studerar/arbetar och under din restid till och från arbetet. 

Anmäl ditt barn till Fasanens förskola

För att ansöka om plats på Fasanens förskola så besöker du Uppsala kommuns hemsida och använder tjänsten eBarnUngdom  på denna länk.

När ditt barn är sjukt

Vid feber ska barnet ha en feberfri dag innan barnet kommer tillbaka till förskolan.

Vid magsjuka ska barnet vara symtomfri i 48 h innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Barn på förskolan ska även vara hemma om syskon är magsjukt.

Vid alla sjukdomar så gäller det att titta på barnets allmäntillstånd. Tänk på att det är mer ansträngande för barnet att vara på förskolan än att vara hemma. Därför behöver barnet vara så friskt att det orkar med den ordinarie utbildningen (även utevistelsen).

Regler, vistelsetider och kostnader

Fasanens förskola följer Uppsala kommuns regler och avgifter. Mer information om regler och avgifter hittar du här på Uppsala kommuns webbsida. 

Som det står högst upp på sidan så är barnets vistelsetid den tid som du studerar eller arbetar, och även restiden till och från den plats du arbetar på. Behöver du ändra vistelsetider så gör du det via Uppsala kommuns tjänst e-barnungdom.

Få reda på vad som gäller kring försäkring

Alla barn på Fasanens Förskola är försäkrade genom Uppsalas kommun. Försäkringsvillkoren hittar du här.  På länken finns också en blankett som du fyller i när en olycka har inträffat (‘skadeanmälan olycksfall’).

Även alla vårdnadshavare är försäkrade under sitt arbete på förskolan (pdf).

Uppsägning eller syskon som slutar

Info kommer inom kort…

Blankett för uppsägning eller syskon som slutar (pdf).