Maten

Fasanens kök tillagar och serverar varierad mat och mellanmål till förskolans alla barn och personal. Mat med olika smaker, från olika kulturer med olika råvaror serveras på ett inbjudande och kreativt sätt. Alla barn blir mätta och får ett intresse för mat och viljan att prova nya smaker.

Maten lagas helt från grunden, den är näringsfull och varierad och i möjligaste mån ekologisk, KRAV-märkt och närproducerad.

Kökets personal arbetar i nära kontakt med alla barn, anställda och föräldrar till födoämneskänsliga barn. Delaktighet är ett viktigt ledord där barn och föräldrar ges möjligheter att påverka vilken mat som serveras.

Matsalen är en för barnen trygg och trevlig plats att vistas i, alla barn känner sig välkomna och viktiga.

Förskolans kökspersonal är väl insatt i alla lagar och riktlinjer för livsmedelshantering. Köket är godkänt utan anmärkning från miljökontoret.

Vid misstanke om födoämnesallergi eller känslighet kontakta alltid en läkare eller en barnspecialistmottagning. Där får ni ett intyg som ni lämnar vidare till förskolans kock Henry.