Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/a/c/fasanen.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 123
November 2020

Följande information kommer från det styrelsemöte som hölls den 10 november 2020.

Vårdnadshavare med samhällsviktigt yrke – påminnelse! 

Vi har inte fått in speciellt många anmälningar av samhällsviktigt yrke. Om detta gäller dig som vårdnadshavare, vänligen återkom så snart som möjligt med denna information till medlemsansvarig. Maila följande till styrelsen.medlem@fasanen.se:
– avdelning
– vilket/vilka barn det gäller
– om ni är en eller två vårdnadshavare som har ett samhällsviktigt yrke 

Är du osäker, så finns information om vilka yrken som innefattas på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida: https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap–civilt-forsvar/samhallets-funktionalitet/foreskrift-om-omsorg-for-barn-med-vardnadshavare-i-samhallsviktig-verksamhet/

Barn med sjukdomssymptom 

För att minimera missförstånd mellan vårdnadshavare och pedagoger är det viktigt att vi alla har en uppriktig dialog med pedagogerna kring barnens eventuella symptom. Vi behöver vår personalstyrka för att kunna fortsätta verksamheten som vanligt i dessa extrema tider. För personalen gäller samma som för barnen, de får inte gå till jobbet med minsta förkylningssymptom. Det betyder att vi behöver jobba tillsammans så att all typ av smittspridning minskar. 

– Hur många barn kommer idag? 

En fråga vi ställer oss varje dag. Var tydlig kommunikationen med personalen och meddela när barnet är hemma (senast 8:30 dagen för frånvaro) samt när barnet väntas komma tillbaka. 

Fasanens förskolas rutiner för att uppnå minskad smittspridning.  

Folkhälsomyndighetens riktlinjer att stanna hemma med minsta symptom och om symptom är längre tid än 24 timmar ska de stanna hemma i 7 dagar, har resulterat i högre sjukfrånvaro och högre arbetsbelastning.  Dessa dagar med personalbrist så kommer vi senast kl. 8.00 berörd dag be barn som har sjuka syskon hemma att också låta barnet utan symptom stanna hemma. Vi kommer då även be att barn som har 20-timmars vistelser på förskolan hålls hemma i den mån det går. Var tydliga i kommunikationen med personalen, tala om när barnet är hemma och förväntas komma tillbaka och gör detta senast 8:30 den aktuella dagen frånvaro inleds.

Gården 

Vår gård runt förskolan håller på att renoveras. Under en tid framöver kommer därav vissa avdelningars gårdar vara avstängda för utomhuslek. Arbetet har startat på Hönan och Tuppens gård och kommer att avslutas på Sporrens gård. 

Lucia 

Årets Luciafirande på förskolan kommer att bli annorlunda jämfört med ett vanligt år. Barnen kommer att fira Lucia på respektive avdelning utan vårdnadshavare på plats.

Viktiga datum 

24/12 – 1/1 -21 Förskolan stängd
23/ 12 vi stänger kl. 15

Stängt för planeringsdag 11 januari

Kontakta styrelsen 

Ni är alltid välkomna att höra av er med frågor, funderingar, förslag eller annat. Styrelsen når ni enklast genom att maila till adressen: styrelsen@fasanen.se

Nästa styrelsemöte hålls den 15 december.

Styrelsen genom sekreterare Martina Hänninen